Η Allargo SA ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2021 εν μέσω της πανδημίας COVID-19, όταν κι έγινε αισθητό ότι οι ταξιδιώτες προτιμούσαν τις ιδιωτικές μετακινήσεις έναντι της μαζικής μεταφοράς

Νυχτερινή φωτογραφία με οχήματα που κινούνται
Ένας άνδρας κάθεται σε ένα πολυτελές αμάξι της allargo

Η έμπνευση, η επέκταση, οι μελλοντικοί στόχοι

Τα έτη 2020-2021 επηρεάστηκαν έντονα από την πανδημία του κορωνοϊού, η οποία είχε τεράστιες επιπτώσεις στην τουριστική βιομηχανία. Ωστόσο, αντί να δει αυτή την κρίση ως μια εποχή χαμένων ευκαιριών, η ομάδα, των ειδικών στα ταξίδια, της allargo ακολούθησε την παροιμιώδη ρήση ότι «Ουδέν κακόν αμιγές καλού» και έκανε ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός.Έχοντας απασχοληθεί στις τουριστικές επιχειρήσεις για περισσότερα από 30 χρόνια, παρατηρήσαμε ότι τώρα, περισσότερο από ποτέ, υπήρχε μια αυξανόμενη ανάγκη για ιδιωτικές μεταφορές, μεταφορές με ταξί και ιδιωτικές εκδρομές για μικρές ομάδες ή οικογένειες, με άλλα λόγια, μια «ταξιδιωτική φούσκα». Παρατηρήσαμε επίσης ότι αυτή η υπηρεσία έλειπε από την Ελλάδα και αυτό ήταν το σημείο που γεννήθηκε η ιδέα να την προσφέρουμε στους επισκέπτες μας.

Εγκαταστήσαμε τα κεντρικά μας γραφεία στο Ηράκλειο Κρήτης και επενδύσαμε σε έναν ιδιόκτητο στόλο 9θέσιων minivan, που δραστηριοποιούνται αρχικά στο νησί, καλύπτοντας την ανάγκη για υπηρεσία ταξί στην Κρήτη [προσφέροντας μεταφορά από το αεροδρόμιο Χανίων, μεταφορά από το αεροδρόμιο Ηρακλείου, υπηρεσίες μεταφοράς] επίσης ως ιδιωτικές εκδρομές και ξεναγήσεις. Εκτός από τους άμεσους πελάτες μας, συνεργαστήκαμε επίσης με επιλεγμένα ξενοδοχεία και θέρετρα, προσφέροντας μεταφορά με ταξί και minivan από το αεροδρόμιο ή ενοικίαση αυτοκινήτου και minivan με σοφέρ για μεμονωμένες χερσαίες περιηγήσεις.

Φυσικά, αυτή ήταν μόνο η αρχή. Οι ικανοποιημένοι πελάτες μας και η αυξανόμενη ανάγκη για τέτοιου είδους υπηρεσίες, μας προέτρεψαν να επεκτείνουμε την προσφορά σε περισσότερα νησιά. Σήμερα, μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου προσεκτικά επιλεγμένων προμηθευτών, προσφέρονται μεταφορές ταξί και minivan και ενοικιάσεις οχημάτων σε μερικά από τα πιο δημοφιλή ελληνικά νησιά, όπως η Ρόδος, η Κέρκυρα και η Κως, καθώς και η ηπειρωτική Ελλάδα και η Κύπρος!

Η Allargo S.A. συνεργάζεται απευθείας με τους καταναλωτές [σε βάση B2C] και με γραφεία ταξιδίων, ταξιδιωτικά πρακτορεία και ξενοδοχεία [σε βάση B2B], χρησιμοποιώντας την πιο πρόσφατη τεχνολογία σε μια καλά ανεπτυγμένη διαδικτυακή πλατφόρμα. Οι ταξιδιώτες δεν έχουν παρά να ακολουθήσουν μερικά απλά και εύκολα βήματα στην «έξυπνη» μηχανή κρατήσεών μας και να κάνουν ασφαλείς ηλεκτρονικές κρατήσεις ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ για αφίξεις/αναχωρήσεις αεροδρομίου και από το 2022 ιδιωτικές εκδρομές ή ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ, για ανεξάρτητες περιηγήσεις στην Ελλάδα, είτε για λίγες ημέρες είτε και για εβδομάδες.

Δραστηριοποιούμαστε στον τουρισμό για πάνω από 30 χρόνια, γνωρίζουμε τις ανάγκες των τουριστών και συνεργαζόμαστε με τους πιο έμπειρους προμηθευτές σε όλη την Ελλάδα

Το όραμά μας

Η Allargo S.A. έχει πλέον προχωρήσει και ακόμη περισσότερο… Τα πρώτα μας βήματα έγιναν στην Κρήτη, με τον ιδιωτικό μας στόλο και αργότερα, έξω από το νησί μας, μέσω καλά επιλεγμένων και αξιόπιστων συνεργατών. Ο πρώτος στόχος επετεύχθη, αλλά στοχεύουμε ακόμη υψηλότερα, σχεδιάζοντας την ανάπτυξη ενός μεγάλου ιδιωτικού στόλου πολυτελών minivan και πούλμαν 25-50 θέσεων, προσφέροντας σε όλο και περισσότερους επισκέπτες, οικογένειες, μικρές ή μεγάλες παρέες τη χαρά ενός ξέγνοιαστου ταξιδιού.

Βραχώδης βυθός με ηλιαχτίδες
Ένας χαμογελαστός άνδρας ακουμπισμένος σε βράχο

Οι υπηρεσίες μας με μια ματιά

  • Μεταφορές με ταξί/minivan/minibus σε Ελλάδα και Κύπρο
  • Ενοικίαση minivan με σοφέρ στην Κρήτη με τα δικά μας minivan
  • Ενοικίαση αυτοκινήτου σε Ελλάδα και Κύπρο
  • Ενοικίαση πούλμαν 25-50 θέσεων σε Ελλάδα και Κύπρο
  • Ιδιωτικές μεταφορές από το αεροδρόμιο
  • Ιδιωτικές εκδρομές με αυτοκίνητο/minivan με σοφέρ

Όλα μας τα αυτοκίνητά μας είναι σύγχρονα, ασφαλή και άνετα, καθαρά και τηρούν τους κανόνες απολύμανσης και οι σοφέρ μας είναι πιστοποιημένοι, πλήρως εκπαιδευμένοι, τυπικοί, ευγενικοί και εξαιρετικοί επαγγελματίες. Τα ευρύχωρα minivan μας προσφέρουν ασφάλεια και ευελιξία, στυλ και άνεση και αποτελούν την τέλεια λύση για μακρινά οδικά ταξίδια και οικογενειακές διακοπές, καθώς και για ιδιωτικές μεταφορές και εκδρομές, όχι μόνο κατά τη διάρκεια των διακοπών αλλά και των επαγγελματικών ταξιδιών. Μέχρι σήμερα, εκατοντάδες ικανοποιημένοι πελάτες που χρειάζονταν ιδιωτική μεταφορά έχουν εμπιστευτεί τις υπηρεσίες μας και έχουν βιώσει την ελευθερία και την ανεξαρτησία της εξερεύνησης νέων προορισμών στην όμορφη χώρα μας.