Χαλκιδική

«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», όπως λένε οι ντόπιοι, το μέρος για να διασκεδάσετε και να απολαύσετε μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες της Ελλάδας. Αν και οι παραλίες και η νυχτερινή ζωή αρκούν για εξαιρετικές διακοπές, αν ψάχνετε κάτι παραπάνω, πάρτε το αυτοκίνητό σας και κατευθυνθείτε προς το κοντινότερο πανηγύρι (που είναι άφθονα το καλοκαίρι).

Ταξιδέψτε στη Χαλκιδική με τα ποιοτικά αυτοκίνητα της allargo

Αν, ωστόσο, ενδιαφέρεστε για πιο πνευματικές διακοπές, υπάρχουν πολλές εκκλησίες και μοναστήρια στην περιοχή, όπως ο Πύργος της Νέας Φώκαιας ή η Εκκλησία της Παναγίας της Πλασταριώτισσας στην Καλάνδρα. Είναι όλα προσβάσιμα με αυτοκίνητο.

Αυτή η χερσόνησος τριών κόλπων, που έχει το σχήμα της τρίαινας του Ποσειδώνα, είναι γεμάτη με ένα εκατομμύριο πράγματα να δείτε και να κάνετε, καλύπτοντας όλα τα ενδιαφέροντα. Με έναν τέλειο συνδυασμό μεσογειακών πευκοδασών, μοναδικών αρχαίων αρχαιολογικών χώρων – συμπεριλαμβανομένης της γενέτειρας του Αριστοτέλη – και περίπου 62 από τις καλύτερες παραλίες με τέλειες καρτ ποστάλ, οι επισκέπτες είναι βέβαιοι ότι θα ζήσουν υπέροχα οδικά ταξίδια στις 2 από τις 3 χερσονήσους της, την Κασσάνδρα το δυτικότερο άκρο της Χαλκιδικής και η Σιθωνία, η μεσαία χερσόνησος, αφού η 3η, ανατολικότερη χερσόνησος φιλοξενεί το χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι του Αγίου Όρους και είναι ανοιχτό μόνο για άνδρες παραθεριστές.

Για να επωφεληθείτε στο έπακρο από την επίσκεψή σας, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να νοικιάσετε ένα ιδιωτικό όχημα από τη μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων/minivan για ενοικίαση, προκειμένου να έχετε ανεξαρτησία και ευελιξία. Αρχικά, θα πρέπει να επισκεφθείτε τα Αρχαία Στάγειρα, τη γενέτειρα του φιλόσοφου Αριστοτέλη, ενός από τους Πατέρες της Δυτικής Φιλοσοφίας. Στην τοποθεσία θα δείτε τις εντυπωσιακές οχυρώσεις, την Αγορά, θεμέλια κλασικών σπιτιών, μια ακρόπολη και τα ερείπια ενός πύργου με ψηφιδωτό δάπεδο.

Στην Κασσάνδρα, μην παραλείψετε μια επίσκεψη στην Άφυτο, ένα παραδοσιακό χωριό χτισμένο σε έναν λόφο με θέα στον μαγευτικό κόλπο του Τορωναίου , που ξεχωρίζει για την εκπληκτική αρχιτεκτονική του Πολύ κοντά βρίσκεται η κοσμοπολίτικη Καλλιθέα , ένα από τα πιο δημοφιλή παραλιακά χωριά της περιοχής. Πολλές ακόμη μαγικές παραλίες που πρέπει να εξερευνήσετε είναι ο Γλαρόκαβος, η Χρυσή Αμμουδιά, η Σάνη, η Καλλιθέα, το Παλαιοχώρι και η Χανιώτη.

Επόμενη στάση, η γεμάτη διασκέδαση χερσόνησος τηςΣιθωνίας, αξιόλογης φυσικής ομορφιάς, με ορεινό τοπίο σε συνδυασμό με φανταστικές αμμουδιές. Ξεκινώντας από την πρωτεύουσά της, τη Νικήτη, θα πρέπει να επισκεφτείτε τις μικρές ψαροχώριες Σάρτη και Πυργαδίκια, τον Παρθενώνα στα 350 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, τη Συκιά, ένα από τα παλαιότερα χωριά της περιοχής, το κοσμοπολίτικο χωριό του Νέου Μαρμαρά και μην ξεχνάτε. να κάνουμε στάσεις κολύμβησης στις Καβουρότρυπες, για κολύμβηση με αναπνευστήρα σε κρυστάλλινα νερά, τον Αρμενιστή, το Καλαμίτσι και τη Σάνη.