Κέρκυρα

Η Κέρκυρα, το διαμάντι των Επτανήσων, είναι γεμάτη συναρπαστικά μέρη. Η πόλη της Κέρκυρας είναι ένα στολίδι για περιήγηση στα αξιοθέατα με πολλά μνημεία από τη μεσαιωνική εποχή, όπως το Παλαιό Φρούριο, το Νέο Φρούριο, ο πεζόδρομος Λιστόν και η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, προστάτη του νησιού.

Ταξιδέψτε στην Κέρκυρα με τα ποιοτικά αυτοκίνητα της allargo

Ωστόσο, η περιοχή Κανόνι και το Ποντικονήσι είναι το πιο υπέροχο σημείο της πόλης της Κέρκυρας. Στο ψηλότερο σημείο της περιοχής, υπάρχει ένα κανόνι, και από εκεί, ο κόσμος μπορεί να δει το Ποντικονήσι και το εκκλησάκι της Παναγίας των Βλαχερνών, που ενώνεται με τη στεριά με ένα στενό μονοπάτι. Η Κέρκυρα είναι ένα από τα πιο αριστοκρατικά νησιά της Ελλάδας, χάρη στην έντονη επιρροή της από τους Ενετούς, τους Γάλλους και τους Βρετανούς, η οποία απεικονίζεται σε κομψά αρχοντικά και παλάτια Μον Ρεπό, υπέροχα κάστρα και φρούρια.

Για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διαμονή σας και να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα σε μικρό χρονικό διάστημα, η καλύτερη λύση είναι να νοικιάσετε αυτοκίνητο, να πάρετε έναν χάρτη και να οδηγήσετε, να απολαύσετε το παρθένο φυσικό τοπίο, περνώντας από ηλιόλουστες παραλίες και υπέροχα χωριά.

Τα κυριότερα αξιοθέατα κοντά στην όμορφα προστατευμένη πόλη της Κέρκυρας, που αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, περιλαμβάνουν το γραφικό και αυθεντικό χωριό Πέλεκας, το Αχίλλειο, μια καταπληκτική βίλα σχεδιασμένη από τον Ιταλό αρχιτέκτονα Raffaele Caritto για την πριγκίπισσα Σίσσυ, την πρώην αυτοκράτειρα της Αυστρίας και το παλάτι του Μον Ρεπό, στην κορυφή του λόφου Ανάληψη, η γενέτειρα του πρίγκιπα Φίλιππου, του συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ Β. Στο δρόμο θα βρείτε μερικά φανταστικά σημεία για πανοραμική θέα.

Οδηγώντας κατά μήκος της βορειοανατολικής ακτής της Κέρκυρας, μην παραλείψετε μια στάση στα δύο δημοφιλή θέρετρα Δασιά και Ύψος, την ευχάριστη πόλη της Κασσιόπης και το παλιό ενετικό χωριό Περίθεια. Συνεχίζοντας βορειοδυτικά, ανάμεσα στα χωριά Σιδάρι και Περουλάδες, ετοιμαστείτε για ένα φυσικό αριστούργημα, το Canal D’ Amour! Το νότιο τμήμα είναι δημοφιλές για το υπέροχο ψαροχώρι Μπενίτσες, τη λίμνη Κορισσίων, την παραλία Χαλικούνας, το μεσαιωνικό κάστρο του Γαρδικίου και την παραλία Πρασούδι. Η δυτική ακτογραμμή κυριαρχείται από μια σειρά από όμορφες παραλίες [Άγιος Γεώργιος, Αφιώνας, Αρίλλας], αλλά η Παλαιοκαστρίτσα, η παλαιότερη και πιο όμορφη πόλη της Κέρκυρας σίγουρα θα σας κλέψει την καρδιά.