Κως

Η Κως βρίσκεται στο κέντρο του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων και είναι ένα από τα πιο διάσημα ελληνικά νησιά. Αν έχετε διάθεση για κάτι περισσότερο από αμμώδεις παραλίες και ηλιοθεραπεία, υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα αξιοθέατα στο νησί, όπως το εντυπωσιακό Ιερό του Ασκληπιού (Ασκληπιείο), η Αρχαία Αγορά, το Ενετικό Κάστρο στην πόλη της Κω και το Κάστρο στην Αντιμάχεια.

Ταξιδέψτε στην Κω με τα ποιοτικά αυτοκίνητα της allargo

Στον Άγιο Φωκά, υπάρχει μια θαλάσσια πισίνα με ιαματικές πηγές, γνωστή ως θερμές πηγές. Το μέρος είναι γνωστό ως ένα από τα πιο εξαιρετικά σημεία στην Κω. Το νησί του Ιπποκράτη, του «Πατέρα της Σύγχρονης Ιατρικής», είναι ένα μέρος γεμάτο εκπλήξεις και κρυμμένα «διαμάντια».

Ο ιδανικός τρόπος για να τα ανακαλύψετε είναι η ενοικίαση ενός άνετου αυτοκινήτου/ minivan ώστε να απολαύσετετις μεταφορές και τις εκδρομές σαςσε πλήρως κλιματιζόμενα, καθαρά και αποστειρωμένα οχήματα, αποφεύγοντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ενώ βρίσκεστε στην πόλη, θα θαυμάσετε τη σπουδαία νεοκλασική, ιταλική, οθωμανική αρχιτεκτονική, σε κτίρια, πλατείες, τζαμιά και οθωμανικές πηγές. Θα εκπλαγείτε από το επιβλητικό κάστρο Νεραντζιάς στο λιμάνι και το γραφείο του Κυβερνήτη, τη γραφική παλιά πόλη, την Αρχαία Αγορά κοντά στο λιμάνι, το Ρωμαϊκό Ωδείο, τον Πλάτανο του Ιπποκράτη, κάτω από τον οποίο θα μάθαινε στους μαθητές του τα μυστικά της θεραπείας και το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο από την πόλη της Κω θα βρείτε το Ασκληπιείο του Ιπποκράτη, το πρώτο θεραπευτικό κέντρο, ιερό και Ιατρική Σχολή, που χτίστηκε τον 3ο αιώνα π.Χ. Μια άλλη αξιοσημείωτη στάση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας με το αυτοκίνητο είναι το παραδοσιακό χωριό Αντιμάχεια, με το Μεσαιωνικό Κάστρο, που χτίστηκε από τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη τον 14ο αιώνα.

Όσο για το κολύμπι, περίπου 120 χλμ. ακτογραμμή και περισσότερες από 20 καταπληκτικές παραλίες με κρυστάλλινα νερά σας περιμένουν για να τις εξερευνήσετε. Από τα πιο δημοφιλή, οργανωμένα και φιλικά προς την οικογένεια είναι το Ζουρούδι, το Τιγκάκι, το Μαρμάρι, το Μαστιχάρι [όλα βόρεια], η Λάμπη Μύλος, ο Λιμνιώνας, η Καμήλα, ο Άγιος Στέφανος, ο Παράδεισος, η Καρδάμαινα & το Καμάρι/Κέφαλος [νότια-νοτιοδυτικά]. Ένα από τα πιο μοναδικά μέρη είναι οι Ιαματικές Πηγές στον Άγιο Φωκά, μια παραλία με βότσαλο όπου το δροσερό θαλασσινό νερό αναμιγνύεται με νερά που κυμαίνονται μεταξύ 42oC και 50oC από τις ιαματικές πηγές, επιτρέποντας στους επισκέπτες να απολαύσουν ένα ζεστό, απόλυτα αναζωογονητικό μπάνιο ενώ χαλαρώνουν σε μια φυσική πισίνα που περικλείεται από βράχους.