Πάργα

Η μικρή παραλιακή πόλη της Πάργας βρίσκεται στην ακτογραμμή του Ιονίου.Υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνετε στην Πάργα, όπως να επισκεφθείτε το Κάστρο του Αλή Πασά, 6 χλμ. από την Πάργα, που χρονολογείται από τον 19ο αιώνα, χτισμένο από τον Αλή Πασά ως δεύτερη προστατευτική τοποθεσία στο φρούριο της Πάργας.

Ταξιδέψτε στην Πάργα με τα ποιοτικά αυτοκίνητα της allargo

Το Μουσείο Νερόμυλος, 3 χλμ. από την Πάργα, προσφέρει μια χαλαρωτική και ήρεμη ατμόσφαιρα ακόμα και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού, όπου βρίσκεται και μια καφετέρια. Αυτή η καταπληκτική πόλη με τη γραφική αρχιτεκτονική της, χτισμένη αμφιθεατρικά γύρω από έναν απομονωμένο κόλπο που βλέπει στο Ιόνιο Πέλαγος, έχει την ατμόσφαιρα ενός νησιού και τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά θέρετρα στη Δυτική Ελλάδα.

Εκπληκτικές παραλίες, όπως ο Βάλτος και ο Λύχνος, απολαυστικές δραστηριότητες όπως πεζοπορία στις πηγές του ποταμού Αχέροντα ή κατά μήκος μεσαιωνικών κάστρων και ορεινών χωριών, ράφτινγκ και θαλάσσια σπορ, τον καθιστούν ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις της φύσης και τους λάτρεις της περιπέτειας.

Η Πάργα είναι επίσης η ιδανική βάση για εκδρομές κατά μήκος της λεγόμενης «Ηπειρωτικής Ριβιέρας», οπότε οι επισκέπτες επιλέγουν να νοικιάσουν αυτοκίνητο και να επισκεφθούν με τον δικό τους ρυθμό τα κοντινά αξιοθέατα.

Μόλις 19 χιλιόμετρα βόρεια, τα Σύβοτα είναι επίσης γνωστά ως η Ελληνική Καραϊβική. Νότια, μετά από 47 χλμ. βρίσκουμε την όμορφη Πρέβεζα, μια περιοχή με πλούσια ιστορία, γεμάτη αρχαία μνημεία, εντυπωσιακά μνημεία, τοπία που κόβουν την ανάσα, εκτάσεις πρασίνου και υπέροχες παραλίες. Λίγο πιο μακριά, προσβάσιμο και με αυτοκίνητο, βρίσκεται το νησί της Λευκάδας, το στολίδι του Ιονίου! Δεδομένου ότι συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα με μια γέφυρα, μην χάσετε την ευκαιρία για μια σύντομη διαδρομή!