Ρόδος

Η Ρόδος φημίζεται για τον Κολοσσό της Ρόδου, ένα από τα Επτά Θαύματα του Αρχαίου Κόσμου. Ωστόσο, δεν πρέπει να αμελήσετε να επισκεφθείτε και να ξεναγηθείτε στη Μεσαιωνική Παλιά Πόλη της πόλης της Ρόδου, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Ταξιδέψτε στη Ρόδο με τα ποιοτικά αυτοκίνητα της allargo

Επίσης, η Κοιλάδα των Πεταλούδων, ένα μοναδικό φυσικό καταφύγιο, είναι ένα μέρος που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε. Τον Αύγουστο, χιλιάδες πεταλούδες του γένους Panaxia συρρέουν στην Κοιλάδα των Πεταλούδων για να αναπαραχθούν, χαρίζοντας στους τουρίστες ένα απίστευτο θέαμα.

Η Ρόδος, η πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων, θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα και κοσμοπολίτικα νησιά της Ελλάδας. Με το παρατσούκλι «Νησί των Ιπποτών», έχει μια μακρά και μαγευτική ιστορία, η οποία απεικονίζεται στα καλοδιατηρημένα μεσαιωνικά μνημεία και τις ιστορικές πόλεις που είναι διάσπαρτες στο νησί. Μια βόλτα στην προστατευόμενη από την Unesco μεσαιωνική ακρόπολη, την αρχαιότερη κατοικημένη μεσαιωνική πόλη της Ευρώπης, με τα ελικοειδή λιθόστρωτα σοκάκια, τους επιβλητικούς πέτρινους τοίχους και το αξιόλογο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, καθώς και τη σύγχρονη πόλη Μανδράκι και το λιμάνι όπου κάποτε βρισκόταν ο Κολοσσός της Ρόδου, σίγουρα θα σας φτιάξει τη μέρα!

Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι ο ιδανικός τρόπος για να εξερευνήσετε το νησί με τον δικό σας ρυθμό, καθώς η Ρόδος είναι αρκετά μεγάλη και τα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν θα είναι πολύ βολικά.

Σε μια διαδρομή κατά μήκος της ανατολικής ακτής [από βορρά προς νότο], θα δείτε γραφικά χωριά, εκπληκτικές παραλίες και εύφορες κοιλάδες. Πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτείτε το παραδοσιακό χωριό της Λίνδου, φωλιασμένο στους πρόποδες ενός απότομου βράχου, με την αιωνόβια Ακρόπολη και τον Δωρικό Ναό της Αθηνάς Λινδίας, με θέα στον οικισμό, που βρίσκεται 116 μέτρα πάνω από τον κόλπο του Αγίου Παύλου. Στο νοτιότερο άκρο μην χάσετε το ακρωτήρι Πρασονήσι, το σημείο συνάντησης του Αιγαίου και της Μεσογείου.

Οδηγώντας κατά μήκος της δυτικής ακτής, το δρομολόγιό σας θα έχει τα πάντα: κολύμπι στο επερχόμενο παραθαλάσσιο θέρετρο της Ιαλυσού, επίσκεψη στον εκπληκτικό αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Καμείρου και εκπληκτική θέα από το κάστρο του Μονόλιθου [1480], σε βράχο ύψους 236 μ., που χτίστηκε για τους Ιππότες του Αγίου Ιωάννη για την προστασία του νησιού.