Σάμος

Αν και η Σάμος θεωρείται οικογενειακό νησί, υπάρχουν πολλά περισσότερα να επισκεφτείτε και να δείτε εκεί. Αν ψάχνετε για δραστήριες διακοπές, οι βόρειες ακτές της Σάμου είναι επίσης εξαιρετικές για windsurfing, ιδιαίτερα οι παραλίες Κοκκάρι και Τσαμαδού.

Ταξιδέψτε στη Σάμο με τα ποιοτικά αυτοκίνητα της allargo

Η ύπαιθρος της Σάμου είναι επίσης ιδανική για πεζοπορία, καθώς παλιά μονοπάτια οδηγούν σε αμπελώνες, αρχαία μοναστήρια, ορεινά χωριά, καταρράκτες και σπηλιές. Υπάρχουν επίσης πολλά μέρη που προσφέρονται για αναρρίχηση. Βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο, γενέτειρα του αρχαίου Ίωνα Έλληνα φιλόσοφου Πυθαγόρα και μεγάλη ναυτική δύναμη κατά τον 6ο αι. π.Χ. είναι γεμάτος θησαυρούς, αρχαίους και φυσικούς.

Ο ιδανικός τρόπος για να επισκεφθείτε όλα τα σημαντικά μέρη είναι να νοικιάσετε ένα αυτοκίνητο και να οδηγήσετε στο νησί με τον δικό σας ρυθμό.

Τρία σημαντικά Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO πρέπει να επισκεφθείτε, τα οποία βρίσκονται όλα στα νότια του νησιού. Πρώτος σταθμός η οχυρωμένη αρχαία πόλη του Πυθαγορείου, με ελληνικά και ρωμαϊκά μνημεία. Σε κοντινή απόσταση συναντάμε τη σήραγγα του Ευπαλίνου ή Ευπαλίνειο Όρυγμα, ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά επιτεύγματα του αρχαίου κόσμου, ένα υδραγωγείο μήκους 1.036 μ., η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε ταυτόχρονα και στις δύο πλευρές του όρους Κάστρο και η σήραγγα συναντήθηκε στη μέση απόσταση με μια μικρή απόκλιση μόλις 5 μέτρων! Τελευταίος, αλλά εξίσου σημαντικός, είναι ο ναός «Ηραίου» [8ος αι. π.Χ.] ένα αρχαίο ιερό αφιερωμένο στη θεά Ήρα.

Οδηγώντας κατά μήκος της νότιας ακτής, μην χάσετε το κοσμοπολίτικο και ειδυλλιακό χωριό του σύγχρονου Πυθαγορείου, την κοντινή παραλία με βότσαλα Ποτοκάκι και τον Μαραθόκαμπο, ένα όμορφο παραδοσιακό χωριό χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 270 μ., με εκπληκτική θέα στο Αιγαίο. Κατά μήκος της βόρειας ακτής, δύο μέρη που αξίζουν πραγματικά μια επίσκεψη. Το Κοκκάρι είναι ένα γραφικό ψαροχώρι με πολλές κρυμμένες παραλίες με βότσαλο [Τσαμαδού, Τσαμπού, Λεμονάκια] και το Νέο Καρλόβασι είναι η 2η μεγαλύτερη πόλη και το εμπορικό κέντρο του νησιού στη βορειοδυτική ακτή της Σάμου. Σε μικρή απόσταση μπορείτε να κάνετε μια αναζωογονητική στάση στους καταρράκτες του Ποταμιού και στις κοντινές παραλίες Μικρό και Μεγάλο Σεϊτάνι.