Σαντορίνη

Το πρώτο και πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε ενώ βρίσκεστε στη Σαντορίνη, ένα «φυσικό θαύμα» του κόσμου, είναι να κατευθυνθείτε προς την Οία και να θαυμάσετε το εξαίρετο και φημισμένο ηλιοβασίλεμα. Η Οία βρίσκεται στα βόρεια του νησιού και η καλύτερη θέα προσφέρεται στο Κάστρο της Οίας, περίπου 10 χλμ. από τα Φηρά, την πρωτεύουσα του νησιού.

Ταξιδέψτε στην Σαντορίνη με τα ποιοτικά αυτοκίνητα της allargo

Όσο βρίσκεστε στη Σαντορίνη, πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τις διάσημες παραλίες της μαύρης αμμουδιάς Καμάρι και την παραλία με την κόκκινη άμμο της Περίσσας, ένα απίστευτο θέαμα λόγω της πολυετούς ηφαιστειακής δραστηριότητας στο νησί. Θα ανακαλύψετε την αξεπέραστη μαγεία και την αναζωογονητική ενέργειά του ενώ θα ελίσσεστε πάνω-κάτω στα πλακόστρωτα δρομάκια και τα ελικοειδή μονοπάτια των Φηρών και της Οίας, ανάμεσα σε ασβεστωμένα σπίτια, θολωτά ξωκλήσια και νεοκλασικά αρχοντικά με φόντο το γαλάζιο της θάλασσας, απολαμβάνοντας εντυπωσιακή θέα και εκπληκτική ηλιοβασιλέματα.

Ως ένα άκρως τουριστικό νησί, το μεγάλο πλήθος και οι καθυστερήσεις στις τοπικές συγκοινωνίες είναι σύνηθες φαινόμενο, επομένως, για να ταξιδέψετε ιδανικά και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη διαμονή σας, η ενοικίαση αυτοκινήτου ή minivan είναι η καλύτερη λύση για να εξερευνήστε αυτό το μοναδικό νησί με τον δικό σας ρυθμό.

Τρία όμορφα, παραδοσιακά χωριά πρέπει να «καρφιτσωθούν» στον χάρτη σας: το γραφικό Μεγαλοχώρι [17ος αι.], με νεοκλασικά αρχοντικά, πειρατικά καταφύγια και κάναβα κρασιού, το οχυρό χωριό Εμπορειό στους πρόποδες του όρους Προφήτης Ηλίας, με το καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο στη Σαντορίνη και τον κοντινό μεσαιωνικό οικισμό του Πύργου, πρώην πρωτεύουσας του νησιού, ένα χωριό που προσφέρει εκπληκτική πανοραμική θέα σε όλο το νησί.

Ένα από τα πιο δημοφιλή οδικά ταξίδια ξεκινά από το Μεγαλοχώρι, συνεχίζει μέχρι την Ανασκαφή Ακρωτηρίου και τελειώνει κολυμπώντας στην Κόκκινη Παραλία. Καθώς το νησί καταγράφει χιλιάδες χρόνια οινοποιητικής παράδοσης, μια άλλη μεγάλη διαδρομή θα περιλάμβανε μια επίσκεψη στα διάσημα οινοποιεία και μια ξενάγηση στους αμπελώνες, για να δοκιμάσετε τα διάσημα κρασιά της Σαντορίνης μαζί με τοπικά τυριά και λιχουδιές.