Σκιάθος

Ίσως έχετε ακούσει ότι όλα τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Σκιάθο περιστρέφονται γύρω από το γεγονός ότι εκεί μπορείτε να βρείτε μερικές από τις πιο μαγευτικές παραλίες με λευκή άμμο στο Αιγαίο. Πράγματι. Όσο βρίσκεστε στη Σκιάθο, θα πρέπει να επισκεφθείτε την παραλία Κουκουναριές, που είναι προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο.

Ταξιδέψτε στην Σκιάθο με τα ποιοτικά αυτοκίνητα της allargo

Αν, ωστόσο, σας ενδιαφέρει η περιήγηση στα αξιοθέατα, η Μονή Ευαγγελίστριας, που ιδρύθηκε τον 18ο αιώνα, καταλαμβάνει μια απότομη πλαγιά περίπου 5 χλμ. πάνω από την πόλη της Σκιάθου. Περιτριγυρισμένο από πευκοδάση, στο κτίσμα θα βρείτε πολλά παρεκκλήσια γεμάτα με ζωντανές και πολύχρωμες τοιχογραφίες. Ήταν καταφύγιο για στρατιώτες κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Επανάστασης. Το πανέμορφο φυσικό λιμάνι με τη μαρίνα και το Μπούρτζι, μια μικρή πευκόφυτη χερσόνησος που δεσπόζει στον κόλπο, είναι οι πρώτες εικόνες που θα τραβήξουν την προσοχή σας.

Η σύγχρονη πόλη Χώρα είναι γραφική, με σπίτια με κεραμίδια με κόκκινη στέγη, στενά σοκάκια και έναν υπέροχο παραθαλάσσιο χώρο περιπάτου γεμάτο με καφέ και μπαρ. Η πιο σημαντική τοποθεσία είναι το Κάστρο, ένα φυσικό φρούριο που τον 14ο αιώνα ενισχύθηκε με ψηλά τείχη και κανόνια, για να προστατεύσει την παλιά πόλη από τους πειρατές.

Οι τοπικές συγκοινωνίες καλύπτουν μόνο το νότιο τμήμα του νησιού, επομένως, η ενοικίαση αυτοκινήτου ή η μεταφορά με ταξί είναι η ιδανική λύση για ανεξαρτησία και ευελιξία.

Φεύγοντας από την πόλη και κατευθυνόμενοι νότια-νοτιοδυτικά, μια σειρά από πεντακάθαρες παραλίες ευθυγραμμίζονται η μία δίπλα στην άλλη: Big Banana [οργανωμένη, με ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ], Small Banana [ήσυχη και απομονωμένη] και τέλος, το ορόσημο της Σκιάθου, οι Κουκουναριές, μια καταπληκτική παραλία δίπλα σε ένα ορεινό πευκοδάσος και μια δεντρόφυτη λιμνοθάλασσα, η λίμνη Στροφυλιά, όπου βρίσκεται τοπικά και αποδημητικά πουλιά. Η εκπληκτική χρυσή αμμουδιά μήκους 1,5 χιλιομέτρων, που ονομάζεται επίσης Χρυσή Άμμος είναι πεντακάθαρη και οργανωμένη και προστατεύεται από αυστηρούς νόμους.

Οδηγώντας βόρεια κατά μήκος του πευκόφυτου τοπίου, θα εκπλαγείτε από τη φυσική ομορφιά. Σε αυτό το μέρος του νησιού, μην παραλείψετε να κολυμπήσετε στον μικρό και μεγάλο Ασέληνο, δύο φανταστικές παραλίες με χοντρή άμμο και βότσαλο, η πρώτη ήρεμη και ήσυχη και η δεύτερη πιο οργανωμένη και δημοφιλής. Μόλις βρεθείτε στο βόρειο τμήμα του νησιού, κάντε μια στάση στην παραλία Ξάνεμος, όχι μόνο για μπάνιο αλλά και για να δοκιμάσετε την ιππασία στην παραλία!