Ζάκυνθος

Το «Fiore di Levante», σύμφωνα με τους Ενετούς, είναι γνωστό για τις αμμώδεις παραλίες με τα γαλαζοπράσινα νερά και τη λευκή άμμο. Η παραλία Ναυάγιο είναι μια από τις πιο γνωστές παραλίες, σε απόσταση μιας ώρας με το αυτοκίνητο από την πόλη της Ζακύνθου, εξαιρετικά δημοφιλής στους τουρίστες.

Ταξιδέψτε στην Ζάκυνθο με τα ποιοτικά αυτοκίνητα της allargo

Επίσης, το μοναστήρι της Παναγίας Σκοπιώτισσας αποτελεί μια αξιόλογη ανάβαση λόγω της εκκλησίας του 15ου αιώνα που βρίσκεται εκεί και το μαγευτικό τοπίο που κόβει την ανάσα. Οι τοίχοι της εκκλησίας είναι επικαλυμμένοι με τοιχογραφίες και υπάρχει μια εικόνα της Παναγίας που δημιουργήθηκε στην Κωνσταντινούπολη και μεταφέρθηκε στη Ζάκυνθο μετά την κατάληψη της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Όταν ο ήλιος λάμπει, μπορείτε να ανεβείτε τον ορεινό δρόμο από το Αργάσι προς τα βόρεια.

Καθώς τα δημόσια λεωφορεία εκτελούν δρομολόγια μόνο λίγες φορές την ημέρα, αν θέλετε να πάτε εκεί που συνήθως δεν πηγαίνουν οι τουρίστες, μην χάσετε την ευκαιρία να νοικιάσετε όχημα, αυτοκίνητο ή minivan και θα ανταμειφθείτε άψογα. Με αυτόν τον τρόπο, το νησί θα εξερευνηθεί με εύκολο ρυθμό, περνώντας χαλαρά από τη δασώδη και λοφώδη ύπαιθρο, τις εύφορες κοιλάδες και τοποθεσίες σπάνιας φυσικής ομορφιάς.

Η πόλη της Ζακύνθου θα είναι πιθανότατα το σημείο εκκίνησης σας και μετά τη βόλτα σας στην παλιά πόλη, απλώς οδηγήστε μέχρι το Μποχάλι, στον κατάφυτο λόφο με θέα στο λιμάνι και θα έχετε την καλύτερη πανοραμική θέα του κόλπου.

Ενώ οδηγείτε κατά μήκος της ανατολικής ακτογραμμής με κατεύθυνση νότια προς τη χερσόνησο του Βασιλικού, θα βρείτε μια σειρά από πεντακάθαρες παραλίες, όπως ο εκπληκτικός Γέρακας, το Πόρτο Ζόρο και η Δάφνη. Συνεχίζοντας κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής από το θέρετρο του Λαγανά μέχρι τη χερσόνησο του Κεριού, θα συναντήσετε μερικές προστατευμένες, φωλιασμένες παραλίες που ανήκουν στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο.

Η βόρεια ακτογραμμή του νησιού είναι ως επί το πλείστον βραχώδης, με εντυπωσιακούς βραχώδεις σχηματισμούς και κρυμμένους κολπίσκους, καταπληκτικές σπηλιές και κρυστάλλινα νερά σε όλες τις αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου. Η βόρεια διαδρομή θα σας μεταφέρει μέσα από διάσπαρτα χωριά και ελκυστική ύπαιθρο σε δύο από τα πιο εμβληματικά ορόσημα του νησιού, την παραλία Ναυάγιο [Ναυάγιο] και τις Μπλε Σπηλιές.